20/02/2018

Estudiants de Lloret i d'Olot enforteixen els seus drets a Ginebra

En el marc del projecte "Enfortim Drets" de Fundipau, la setmana que ve una delegació d'estudiants, professors i representants de FundiPau viatjarà a Ginebra on visitaran diversos organismes de les Nacions Unides i de la societat civil. L'objectiu: conèixer de primerà mà el treball que s'esta fent per protegir els Drets Humans i els refugiats. Estudiants i professorat de l'Institut Escola de Lloret de Mar i de l'Escola Pia i l'Insitut Montsacopa d'Olot, hi participen. Foto: Projecte Enfortim Drets

El projecte pretén orientar i acompanyar els alumnes i professors participants perquè durant el curs 2017-18 impulsin un procés de recerca i de reflexió sobre les causes que hi ha darrera el refugi i debatin sobre possibles solucions per contribuir a que ningú no hagi de fugir de casa seva. Durant el desenvolupament del projecte, els estudiants han d’anar omplint la plana web Enfortim drets! amb continguts i reflexions que elaboren a l’aula.

El projecte Enfortim Drets! es duu a terme amb 400 alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat de sis centres educatius de Lloret de Mar, Olot, Barcelona, Lleida i Manresa. La delegació que viatjarà el proper dilluns, 26 de febrer,està formada per dos alumnes i un professor de cada centre, a més de representants de FundiPau.

Què visitaran?

L'expedició catalana visitarà l’Agència de l’ONU pels Refugiats, l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, el museu de la Creu Roja, i la WILPF (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat). A la tornada, hauran de compartir la seva experiència amb els companys i companyes de classe.

L'intercanvi d'experiències i conclusions es farà el mes d'abril, amb una trobada a Barcelona de tots i totes les joves que han participat al projecte.