21/04/2022

Europa acull?

Del 25 al 29 d’abril es podrà visitar a Can Trinxeria, l'exposició "Europa acull?" organitzada per els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Cassà de la Selva. En aquest projecte també hi participen diverses entitats com Girona Acull, Càritas, Moviment Afrobannyolí SocialStop Mare Mortum i Tanquem els CIES, amb xerrades a l'institut o amb testimonis de persones refugiades. Foto: Fotomovimiento

Aquesta exposició sorgeix en el marc d'un projecte de l'institut i a través de diferents activitats que fa l'alumnat, amb les quals volen incitar a la reflexió sobre la realitat sociocultural migratòria, dins la Unió Europea. Es vol sensibilitzar i fer veure quina és, a casa nostra i al món, el marc general per entendre les causes i conseqüències del fet migratori, des d'una visió critica i propositiva.

Les activitats previstes per a l'alumnat estan orientades a dur a terme l’exposició i a fer entrevistes que serviran tant per recollir fons per a  Stop Mare Mortum, com per fer difusió de la seva tasca en xarxes a partir de vídeos “stories” elaborats pels mateixos alumnes. 
 
El divendres 29 d'abril hi haurà una subhasta d'obres fetes per l'alumnat i d'altres d'artistes col·laboradors amb Stop Mare Mortum (19h a Can trinxeria de Cassà).