08/06/2009

Evo Morales signa un article de l'Agenda Llatinoamericana del 2010

El president de Bolívia, Evo Morales, és un dels autors dels articles inclosos a la nova Agenda Llatinoamericana. Pere Casaldàliga, José María Vigil, i els gironins Joan Surroca o Dani Boix, són d'altres dels autors dels articles que es podran llegir a l'agenda del 2010. Aquestes i d'altres novetats es van presentar dissabte a Llagostera, a l'assemblea inicial de la campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana Mundial.

En l'assemblea de dissabte es van presentar, també, alguns dels nous materials pedagògics: la Carta de la Terra, que és un document que es va gestar a la cimera de Rio de 1992 i que vol posar les bases per un món més just per a tothom, i un llibret sobre el decreixement com a alternativa al creixement il·limitat, que signa Joan Surroca i que estarà disponible properament.

I és que l'ecologia i la sostenibilitat com a vies indiscutibles per aconseguir un món més just són el tema central de la campanya del 2010, que duu com a lema "Salvem-nos amb el planeta". Precisamemt, de cares a l'any que ve es posarà en marxa una nova convocatòria del Concurs sobre Difusió del Decreixement, la primera edició del qual finalitza a finals d'aquest mes de juny. A banda, a l'assemblea es van presentar altres materials com el calendari solidari, que ja són habituals.

També de cares a la nova campanya i per a augmentar la participació, la comissió de l'Agenda Llatinoamericana vol potenciar el seu web i el seu bloc. La idea és buscar noves fórmules estratègiques i pedagògiques que, mitjançant les possibilitats que ja ofereix el web, es pugui anar fent xarxa i atraure nous militants.

La nova campanya es presentarà el pròxim 28 d'octubre a Girona, coincidint amb les Fires de Sant Narcís, dia en què també s'estrenarà un segon capítol dels documentals "L'excusa", centrat aquest cop en el decreixement.

La campanya del 2009 va distribuir 7.500 exemplars a Catalunya i les Balears, i va suposar l'inici de l'edició a Cuba i El Salvador. Aquest any, a més, s'editarà a Costa Rica.

Comarques gironines, 8 de juny de 2009

 

El web: www.llatinoamericana.org

El Bloc: www.llatinoamericana.blogspot.com

Carta de la Terra>>