30/04/2015

Festa de Comerç Just i la Banca Ètica 2015

El proper 23 de maig, tindrà lloc la setena edició de la Festa de Comerç Just i Banca Ètica de Girona a la Plaça Independència de Girona de 10h del matí a les 14h del migdia. Enguany, sota el lema "Estira del Fil. Tria Comerç Just i Banca Ètica", la festa vol animar la ciutadania catalana a estirar del fil de les injustícies que s'amaguen darrere de la roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Actualment, el 80% de les mans que cusen la nostra roba són de dones. Moltes d'elles, treballen en condicions "d'esclavitud moderna", realitzant jornades de més de 14 hores per sous irrisoris, en situacions de seguretat inacceptables que tenen conseqüències greus sobre la seva salut. Per aquest motiu, aquesta setena edició s'ha centrat en la problemàtica del tèxtil i el gènere.

Les activitas començaran a les 10h del matí amb la fira d'entitats i mercat d'intercanvi i moneda social, seguit d'una cercavila des de Plaça Catalunya, l'espectacle "Despulla't d'injustícies" i l'arrossada popular.

A Girona, la Festa del Comerç Just i la Banca ètica està organitzada per la Comissió de l'Agenda LlatinoamericanaCoop57, la Coordinadora d'ONG SolidàriesSetemOxfam IntermónOikocreditEnginyeria Sense FronteresJustícia i PauXangaraEcoxarxa GironaXarxa pels Drets SocialsDaguaAlternativa3Fets,Banc del TempsXarxa de Consum Solidari.

MÉS INFO >>