03/04/2019

Fora l'exèrcit d'ExpoJove!

Els pilums i els gladius dels clicks de Playmòbil no es poden equiparar a les armes que utilitzen els militars que recluten joves a la fira dedicada a la formació i les ofertes laborals tal com, per contra, assegura la sentència del Jutjat de primera instància número 1 de Girona. Aquesta sentència permet que un any més l'Exèrcit torni a ExpoJove, uniformat i armat.  Un cop més, hem tornat a mostrar el nostre rebuig a l'estand bel·licista.

La presència de l'exèrcit incompleix el principi de cultura de pau, igualtat i drets humans que regeix el Codi Ètic de Fira de Girona, treballat amb les entitats de la Coordinadora. Una sentència que menysté el Codi Ètic i la voluntat de la ciutadania representada per les entitats del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

El nostre ponent antimilarista d'avui, precisament un click que no entén perquè aquesta sentència barreja clicks que serveixen per jugar amb militars que poden fer la guerra real, ha remarcat que "les armes que l'exèrcit vol posar a les mans dels nostres joves, sí que serveixen per matar persones". El click ha recordat que molts dels joves que es van fer objectors de consciència o insubmissos, havien jugat amb els clicks.

Per a les entitats de la Coordinadora, la presència a la Fira de l'exèrcit és un pas més en la normalització de la guerra i el militarisme i un contrassentit ja que les escoles i els instituts treballen la cultura de pau, amb docents que cada vegada més es formen en gestió i mediació de conflictes a través del diàleg i la resolució no violenta, amb projectes d'educació crítica i participativa, mentre que l'exèrcit que es promociona a l'estand d'ExpoJove promou el pensament únic, l'obediència cega a l'autoritat piramidal i la cultura de la guerra.