• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Fòrum sobre corresponsabilitat política local i protecció internacional dels Drets Humans

28/07/2022

Fòrum sobre corresponsabilitat política local i protecció internacional dels Drets Humans

Els propers dies 15 i 16 de setembre, el centre cívic Pati Llimona de Barcelona, acollirà un Fòrum Internacional sobre protecció dels Drets Humans, que comptarà amb presència gironina i fins i tot, amb una activitat descentralitzada, el dia 17 a la Marfà. 

El Fòrum Internacional sobre corresponsabilitat política local i protecció internacional dels Drets Humans és un esdeveniment organitzat per Reds, en aliança amb el CIDEU  i amb el suport de l'  Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i tindrà lloc els dies 15 i 16 de setembre de 2022, al centre cívic Pati Llimona de Barcelona, i el 17, comptarà amb una activitat complementària, a l'Espai Marfà de Girona. 

Aquest fòrum neix de la necessitat de crear un espai presencial per promoure i enfortir el treball articulat entre diferents col·lectius,  representants de governs locals, organitzacions civils locals i internacionals en defensa dels DH, membres de xarxes de municipis i ciutats i defensors/es de DH de diferents països. L'esdeveniment està pensat com a espai dinàmic d'interacció i diàleg i vol contribuir a enriquir la feina local en incidència política per a la protecció internacional de DH.

Participació gironina

El fòrum s'adreça a representants polítics/ques d'ajuntaments de les quatre demarcacions catalanes, així com a representants polítics/ques i/o tècnics/ques de la Generalitat i de les respectives diputacions catalanes. També hi podran participar representants de plataformes d'organitzacions civils de defensa dels drets humans.

En aquest sentit, Àngel Vàzquez, com a representant de la Coordinadora d'ONG Solidàries participarà a la taula Cooperació descentralitzada per a la justícia global, un canvi de paradigma? i Josep Maria Bonet del GEES, participarà a la taula rodona Consells de Cooperació i Accions dIncidència, possibilitats d'acció. Per la seva banda, la regidora de Cooperació de Girona, Núria Pi, participarà a la taula Ajuntaments en acció. Limitacions i fortaleses en accions dincidència.

I el dissabte 17 de setembre, es farà una activitat complementària a La Marfà de Girona (de 10.30 a 12.30h): el diàleg Amèrica Llatina parla amb Girona: activisme polític per a la protecció dels Drets Humans. Es tracta d'una activitat inclosa a la commemoració del 35è aniversari de l'agermanament de Girona amb el municipi de Blufields a Nicaragua. L' ONG DAGUA  hi oferirà un piscolabis colombià. Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia

Podeu consultar tota la PROGRAMACIÓ AQUÍ. I si hi voleu participar, inscriviu-vos-hi a través d'aquest FORMULARI >>