05/08/2015

FundiPau diu ‘Mai Més’ a les armes nuclears

Els propers dies 6 i 9 d’agost, farà 70 anys del llançament de les bombes atòmiques sobre les ciutats japoneses d’Hiroshima i Nagasaki, una massacre que va causar la mort de 200.000 persones i va deixar centenars de milers de ferits. Per recordar aquest fatídic aniversari i reivindicar l’abolició de les armes nuclears, l’entitat FundiPau proposa una acció online anomenada ‘Mai Més’.

Per a sumar-s’hi, cal que imprimiu el rètol del web en l’idioma que es desitgi, fer-vos una fotografia amb ell i penjar-lo al formulari del 6 al 9 d’agost. També es pot compartir la fotografia a les xarxes socials de Facebook i Twitter amb el hashtag #HiroshimaNagasaki70 i el text de proposta ‘Jo també demano l’abolició de les armes nuclears’.

Actualment, 9 països del món posseeixen més de 17.000 armes nuclears, de les quals 15.850 continuen actives. A més, Estats Units i Rússia mantenen, aproximadament, 2.000 de les seves armes nuclears en estat d’alerta elevada, això vol dir, a punt de llançar-se minuts després d’una advertència.

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau en són membres, considera que el debat sobre les armes nuclears no s’ha de centrar en els conceptes limitats de la seguretat nacional, sinó en els efectes d’aquestes armes en els éssers humans.