15/12/2020

Gabriela Serra presenta l'Agenda Llatinoamericana 2021

Per Fires de Sant Narcís, no va poder ser. I finalment s'ha optat per fer una presentació virtual de la campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana 2021. Serà aquest dijous, 17 de desembre, a les 19h.

L'activista social Gabriela Serra Frediani serà l'encarregada de presentar la 30ena campanya de l'Agenda Llatinoamericana que coincidint amb la crisi de la pandèmia que ha vingut a complicar-ho tot, ens posa davant el repte de fer front al canvi climàtic. I és que un dels encerts d'aquesta eina pedagògica ha estat captar les inquietuds del moment i oferir eines per a la reflexió, que interpel·len directament la ciutadania.

Malauradament, aquest 30è aniversari ha coincidit amb la desaparició d'un dels seus principals valedors, el bisbe Pere Casaldàliga, que juntament al teòleg José María Vigil, han donat vida i contingut a la campanya des del Brasil al llarg d'aquests 30 anys. Però per sort, la campanya anual de l'Agenda Llatinoamericana ja té vida pròpia i  la comissió gironina que la impulsa des d'aquí i la seva xarxa d'aliats, arriba ni més ni menys a un total de 25 països de l'Amèrica Llatina. A nivell local, la dinamització depèn d'una cinquantena d'entitats i ajuntaments que preparen actes de presentació (molts d'ells ara de manera telemàtica) i que distribueixen l'Agenda i la resta de materials de sensibilització.

A la presentació de la campanya de l'Agenda Llatinoamericana a càrrec de Gabriela Serra, s'hi sumarà també vídeos de la campanya 2021 i un homenatge a Xavier Joanpere. Hi haurà també poesia indígena a càrrec d'ASOCOLGI. Si voleu accedir a la presentació, entreu en aquest ESPAI JITSI>>  https://meet.jit.si/PresentacióAgendaLlatinoamericana20 (Dijous 17 de desembre, a les 19h). Us hi esperem!