22/11/2016

Gidària: L'economia solidària a la teva butxaca

Quines iniciatives d'economia solidària existeixen a les nostres comarques? Amb el joc de paraules de Girona i Solidària, neix  Gidària, una nova publicació que vol respondre a aquesta pregunta i esdevenir un espai de promoció, trobada i reflexió de les accions i projectes de caràcter social que generen les organitzacions i empreses. El proper dijous, 24 de novembre, es presenta a l'espai Cooking, a partir de les 19h. Foto: Gidària

La revista gratuïta tractarà, a través de diferents formats i enfocaments periodístics, conceptes com el comerç just, el consum responsable, la responsabilitat social corporativa, les entitats del tercer sector, les finances ètiques i el mercat social.

Així doncs, té una clara vocació pedagògica i de divulgació, i vol introduir els lectors gironins a l'univers de l'economia solidària i fomentar, també, la seva participació a diversos projectes que es puguin estar desenvolupant.

Es tracta del projecte sobre comunicació periodística guanyador de la VII edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, una iniciativa de la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya per fomentar la creativitat informativa i difondre informació de tipus periodístic. El jurat va coincidir en remarcar que Gidària "permetrà omplir un buit en el panorama comunicatiu de les comarques gironines".

La revista inclourà reportatges en profunditat, entrevistes, cròniques i notícies, agenda d'activitats d'economia solidària, espais d'opinió per a persones vinculades al món de la solidaritat, la banca ètica i el tercer sector, una pàgina de perfils i un apartat dedicat a la cultura solidària.

La presentació oficial tindrà lloc el pròxim 24 de novembre a l'espai CookinGirona (carrer de la Força n.13) -on hi haurà la seu de la publicació-, a partir de les 19 h. Després de l'explicació i introducció del contingut, filosofia i estructura de la revista, diverses empreses i iniciatives d'economia solidària faran cinc cèntims dels seus respectius projectes. Es tracta de Som Energia, el projecte el Carbó d'Ardenya Gavarres i la cooperativa Saltioli.

El primer número de la revista compta amb un article sobre la cooperativa d'energia verda, un article d'opinió d'Emma Quesada, un reportatge sobre l'economia solidària, una secció de recomanacions culturals i un perfil de la coordinadora de l'organització MAGNA, Cristina Massó, entre d'altres continguts.