18/10/2011

Girona acull una trobada sobre la cooperació en l'àmbit universitari

La Universitat de Girona acollirà els propers dies 20 i 21 d'octubre la segona edició de les Jornades de l'Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament. L'objetiu principal de les jornades és contribuir a la millora del coneixement de la cooperació en l'àmbit universitari, a partir d'un programa que inclou debats i conferències. Diversos representants d'universitats i entitats universitàries especialitzades de l'Estat espanyol tractaran temes com la manera de reconèixer la Cooperació Universitària pel Desenvolupament (CUD) dins els estudis de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), més conegut com a Pla Bolonya, o els projectes conjunts desenvolupats a Haití des de les universitats.

 

La trobada comptarà amb la participació de representants de diverses entitats universitàries relacionades amb la cooperació i el voluntariat com Agustí Pérez Foguet, del Grup d'Investigació en Cooperació Desenvolupament Humà de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o Begoña Navarrete, directora de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les jornades donen continuïtat a les que es van celebrar a Oviedo l'octubre del 2009. En aquella ocasió es va arribar a un seguit de conclusions, de les quals va destacar com a general que tot i que la Cooperació Universitària pel Desenvolupament ja gaudia de normalitat institucional, calia encara certa discriminació positiva cap a aquesta en relació a altres àmbits d'acció universitària.

Consulteu el programa.