11/05/2021

Girona aprova una moció en suport al TPAN

La moció a favor del Tractat de Nacions Unides sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN) presentada ahir per la Coordinadora en representació del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, va ser aprovada per una àmplia majoria i  amb només els 2 vots  en contra, de C's. 

La moció recorda que el mes d'octubre de 2020 el Tractat va aconseguir el requeriment mínim per poder esdevenir llei internacional (la seva ratificació per part de 50 estats). Però lamentablement, molts països no han signat o ratificat encara l’acord, entre ells l’estat espanyol.

En aquest sentit, els municipis poden ajudar a atendre el requeriment de la ciutadania en favor de la pau i el desarmament mundials i generar el suport al Tractat. I ho poden fer recolzant la campanya “ICAN Cities Appeal” , tot aprovant mocions que instin a les
administracions superiors a donar el recolzament al mateix i en concret instant als Governs dels seus respectius països a signar i ratificar l’esmentat tractat.És per això que Girona se suma, amb l'aprovació d'aquesta moció, als municipis que donen suport al TPAN.

Entre d'altres punts, la moció insta el consistori a exigir al Govern de la Generalitat a aprovar una Proposta de Resolució assumint com
a propi l’anomenat ICAN, i comuniqui al Govern espanyol el suport de Girona al TPAN.

LLEGIR MOCIÓ >>