20/01/2014

«Girona, ciutat de pau»

Una xerrada sobre «Nous conflictes armats i periodisme», a càrrec del reporter Bru Rovira, l'exposició «La transformació pacífica dels conflictes armats» o la campanya del DENIP, Fulards per la Pau, són alguns dels molts actes que s'han programat des d'ara i fins al 27 de febrer a la ciutat de Girona, amb la pau com a eix central. «Girona, ciutat de pau» és una iniciativa del Servei Municipal de Cooperació i Solidaritat de 'Ajuntament de Girona, juntament amb el Consell Municipal de Solidaritat i entitats com la Coordinadora d’ONG Solidàries, Oxfam Intermón, Creu Roja Girona i Amnistia Internacional i professorat de primària i secundària.

«Girona, ciutat de pau» vol acostar la cultura de pau a un ampli i heterogeni públic, des de diferents formats. Per a l'ocasió també s'ha comptat amb diferents col·laboradors.

És el cas de la campanya Fulards per la Pau, organitzada conjuntament amb la Coordinadora d'ONG Solidàries i que enguany inclou L'hora del Conte de la Pau a les Biblioteques Municipals del Pont Major, Palau, Taialà, Montfollet (a l'Escola Montfalgars) i als Punts de lectura de Torre Gironella i Sant Narcís, el dia 31 de gener. L'Hora del Conte de la Pau és una activitat entorn el «Conte de Nihao» que farà l'alumnat de segon curs d'Educació Infantil de l'INS Montilivi, que l'any passat ja van participar a la campanya Timbalada per la Pau. Les biblioteques municipals, a més, repartiran un punt de llibre de la campanya i posaran a disposició del públic un recull bibliogràfic sobre pau i cultura de pau.

La setmana del 22 al 24 de gener, l'alumnat dels Instituts Vallvera de Salt i del Montilvi de Girona s'ocuparan de les dinàmiques de pau que es faran a les escoles de Girona, en el marc de la campanya Fulards per la Pau. I ja la setmana que ve, el dia 30, es farà la Festa de Cloenda de Fulards per la Pau.

A més de la conferència de Bru Rovira, destaquem la xerrada a càrrec de Maria Cañadas, presidenta d'Amnistia Internacional Catalunya sobre «Persones defensores de Drets Humans en situacions de conflicte».

PROGRAMA GIRONA, CIUTAT DE PAU >>