13/07/2015

Girona commemora els 20 anys del Genocidi de Srebrenica

La massacre de Srebrenica va ser el primer cas de genocidi reconegut a Europa després de la Segona Guerra Mundial. D’aquell 11 de juliol ja en fa 20 anys, i la ciutat de Girona va organitzar un acte, divendres passat, per retre homenatge a les més de 8.000 persones que van ser assassinades.*Fotografia de Miquel Ruiz.

La celebració va estar organitzada per Fotògrafs per la Pau, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona, i la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries, i va comptar amb els parlaments de diverses personalitats, la projecció de dos audiovisuals i l’exposició dins l’entrada de l’Ajuntament amb les fotografies del fotoperiodista Miquel Ruiz, que es podrà visitar fins al 31 de juliol. 

Girona no és l'única ciutat que recorda l'11 de juliol del 1995. Barcelona també va retre homenatge a les víctimes amb l'acte "Veus de Srebrenica", en què es van llegir els noms de tots els homes i les dones que van perdre la vida aquell dia.

A continuació podeu llegir el manifest "Vint anys després, Srebrenica mai més", que va rebre el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament – Govern de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i diversos ajuntaments catalans.