22/11/2021

Girona Voluntària s'estrena amb la Festa del Voluntariat

Ara farà un any, el desembre del 2020, un grup de nou entitats posava en marxa Girona Voluntària, una coordinadora d'entitats socials i d'acció comunitària que aquest divendres, 26 de novembre, es presentarà en societat. 

I ho farà amb la Festa del Voluntariat, una cita per homenatjar les persones voluntàries, que es fa cada any. La Fundació SERGI, l’Associació Multicapacitats, l’AFA del centre d’educació especial Palau, el GEIEG, l’associació Mifas, la Fundació Oncolliga, la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Sant Vicenç de Paül, i Support-Fundació Tutelar Girona són les entitats que impulsen la nova coordinadora, amb l'objectiu clar de descentralitzar, modernitzar i posar en valor el voluntariat social, però també el cultural, l'esportiu o mediambiental.

La idea és sumar més entitats de la demarcació de Girona que vulguin enxar-xar-se i entre d'altres iniciatives, crear una borsa de voluntariat que canalitzi les ganes de col·laborar i participar de la ciutadania. Les persones que s'inscriguin en aquesta borsa no es vincularan a una entitat en concret sinó que se'ls podrà contactar en funció dels seus interessos. 

La Festa del Voluntariat es farà aquest divendres al pavelló de Fontajau, a partir de les 19h.  Hi haurà la presentació de la nova entitat, parlaments, una reflexió sobre el voluntariat a càrrec del director de la Càtedra Ferrater Mora, Joan Vergés, música a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música de Girona, teatre i refrigeri per a tots els participants. Per a inscripcions: info@gironavoluntaria.cat  o el tel. 623462412

Girona Voluntària està presidida per l’escriptora Maria Mercè Roca i, de moment, està situada al local de la Fundació Surt.