09/10/2018

Guardó per a "Leo a la vida"

El documental Leo a la vida, de la productora gironina La Guerrilla Comunicacional Films, va ser premiat com a millor documental en els Premis Oriana 2018, el passat diumenge 7 d'octubre. És el segon guardó que rep aquest documental sobre la pedagoga Leonela Relys i l'erradicació de l'analfabestisme, que ha estat seleccionat en diferents festivals del món.

El film està dirigit pel director Juli Suárez, de l'entitat La Guerrilla Comunicacional, i compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Diputació i l'Ajuntament de Girona. El documental mostra l'aportació de la pedagoga Leonela Relys (Premi Mestres 68), creadora del mètode d'alfabetització "Yo, sí puedo", per erradicar l'analfabetisme.

A través d'aquest mètode s'han alfabetitzat més de vint milions de persones. El programa ja ha rebut el reconeixement de la UNESCO. Per la seva part, l'autora ha rebut el premi Rey Sejong l'any 2006 i el Premi Mestres 68 de la Universitat de Girona, l'any 2012. 

El documental reflexiona sobre els diferents analfabetismes que pateix la nostra societat, a partir de les paraules de la pedagoga. El documental compta amb la col·laboració del Instituto Cubano de las Artes e Indústrias Cinematográficas (ICAIC) y de la Cinemateca Nacional de Nicaragua.