05/03/2021

Hip hop gironí en defensa dels drets de les persones migrades i refugiades

Per fi s'ha estrenat el videoclip "Murs de la vergonya" en el que han participat diferents artistes com Arianna Puello o Vinnie Kairos i que neix d'un projecte de la plataforma Rap de Girona que ha comptat amb el suport d'ACAPS Girona, Girona Acull, Open Arms, la Coordinadora d'ONG Solidàries,  el Moviment Afrobanyolí Social, entre d'altres.

Rap de Girona exposa que actualment "hi ha gairebé vuitanta milions de persones refugiades arreu del món que viuen situacions totalment contràries als drets humans i pateixen racisme i discriminació." En aquest sentit, l'entitat reivindiica el seu " compromís indiscutible amb els drets de les persones".

En un projecte que va començar ja l'any passat i que ha patit, com tants d'altres, uns quants contratemps a causa de la COVID-19, es va fer un acostament entre entitats solidàries i artistes, fruit del qual n'ha sortit l'enregistrament d' un tema i un videoclip anomenat “Murs de la vergonya” Artistes com la reconeguda Arianna Puello, Vinnie Kairos, Kal·la, Daura Mangara, Rock’on Balboa, Nuri Mancebo i membres de la Black Music Big Band hi han participat, sota la producció musical de Hug Sound.

La proposta de la plataforma Rap de Girona està enfocada a donar suport a nous talents del rap i la cultura hip hop, a l’aplicació de noves tecnologies per a la difusió cultural, i a la sensiblització, i compta amb el suport de L’Estació Espai Jove i La Marfà.

El videoclip es va estrenar divendres passat, al canal YouTube de la plataforma de Rap de Girona i també es pot escoltar a l’Spotify de Rap de Girona.