20/10/2020

Hip-hop per la Pau

L'Institut Català Internacional per la Pau ha obert una nova convocatòria del Concurs de Hip-hop per la Pau,  la cinquena edició, que té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels i les joves en l'àmbit de la cultura de pau. El concurs s’adreça a joves d’entre 12 a 25 anys.

Hi ha dues modalitats: una per a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, i una altra per a  joves d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya. En tots dos casos,  cal formar un grup d'un mínim de tres persones, composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

La convocatòria està oberta fins al dilluns 1 de febrer de 2021, l’endemà de la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Les candidatures s'han de presentar de forma telemàtica a través del portal de Tràmits de la Generalitat.

En la darrera edició, corresponent al curs escolar 2019/2020 van ser premiades peces amb temàtiques relacionades amb l’assetjament escolar, el racisme, la lluita feminista i la solidaritat amb les persones refugiades. Dels sis treballs premiats, només n'hi ha un de la demarcació de Girona: el dels joves del centre Salesians Sant Jordi PES de Girona, que podeu veure a continuació: 

Actualitat relacionada