14/03/2022

Hip hop per la Pau de comarques gironines (març 2022)

L’assetjament escolar, el racisme o la crisi dels refugiats són algunes de les temàtiques que trobareu a les obres guanyadores del 6è Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau, que en aquesta edició tenen molt de regust gironí. 

Són treballs fets per joves de 12 a 25 anys, que inclouen missatges de rebuig a tota forma de discriminació i abús i per la convivència i cultura de pau. La sisena edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau consta de dues modalitats: una, d'adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de Catalunya, i una segona, adreçada a joves vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya. 

Pel que fa a la participació de les comarques gironines, en la primera categoria el videoclip “Pandèmia i drets humans” s'ha endut el segon premi. L'obra està creada per alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Escola Lloret de Mar (La Selva) que rebran un taller de rap impartit per un/a professional del hip-hop. El videoclip lloretenc denuncia la situació per la que passen milers de persones que es llancen al mar per intentar arribar a Europa des de l’Àfrica.

En aquesta categoria, el jurat també ha fet dues mencions especials, una de les quals és per l’obra “Llutícia” dels alumnes de l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori (Gironès). El jurat ha valorat la qualitat tècnica del rapeig, particularment en l’alternança de codi.

 

En la segona modalitat, el primer premi ha estat per a al videoclip  “Is the same”, creat per joves de la Fàbrica Jove de Salt (Fundació Catalana de l’Esplai) de Salt (Gironès), guanyadors de l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. L’obra parla de temes com la discriminació per ètnia, la immigració i el masclisme. El jurat ha valorat la força i alegria que desprèn el vídeo i l’originalitat musical que recupera els orígens africans de la cultura hip-hop.

 

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels i les joves en l’àmbit de la cultura de pau. El certamen té el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Podeu consultar la resta de videoclips premiats o amb menció, aquí >>