12/09/2018

Hip hop per la Pau (setembre 2018)

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) posa en marxa la tercera edició d'aquest concurs, que s’adreça a joves d'entre 12 i 25 anys, i que té com a objectiu, la difusió de la música rap com a eina de transformació social i superació de conflictes.

La iniciativa de l'ICIP vol donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. Hi ha dues modalitats: en la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat; en la segona modalitat, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya.

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de gener de 2019.