06/11/2015

Humor Gràfic i Drets Laborals

L'associació l'Oliva de Treball per la pau, els drets humans, la democràcia i el desenvolupament humà sostenible i el sindicat CGT Catalunya van unir-se aquest estiu per posar en marxa el "Primer Concurs Internacional d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals". Ara volen editar un llibre, a partir d'una selecció de les obres participants, per la qual cosa posen en marxa una campanya de micromecenatge. El concurs ha aplegat més de 700 obres fruit de la participació de 265 autores i autors de 56 països del món.

Les dues entitats organitzadores comparteixen l'objectiu de la defensa quotidiana dels interessos dels treballadors i treballadores. Per a les entitats, l'humor gràfic és un llenguatge força universal que permet reflexionar i tractar els Drets Laborals, arribant a tothom, independentment de les habilitats lectores o del lloc on es visqui.

En una primera fase, volen editar el llibre de Drets Laborals i Humor Gràfic, i més endavant, crear una exposició itinerant amb una selecció de 80 obres d'humor gràfic feta pels membres del Jurat, però també materials educatius per a formar joves en Drets Laborals, tot, amb la voluntat del foment de la educació, el debat, la reflexió, la cultura i l'empoderament amb sentit de l'humor.