04/10/2011

I el guanyador del Festi.Dok 2011 és...

Odysseus Gàmbit, del barceloní Àlex Lora, va ser el curmetratge guanyador de la II edició del Festival Internacional de Cinema a Girona pels Drets Humans i la Pau, que organitza Imatges per la Solidaritat. Més de 80 persones van assistir a la gala d'entrega del premi Festi.Dok, que enguany ha arribat a la segona edició.

El jurat -format per l'activista social, Imma Parada; el realitzador i professor de l'ERAM, David Pérez; i pel filòsof Josep Maria Terricabras, que no va poder assistir a la cerimònia perquè va partir un accident de cotxe- va decidir atorgar el guardó al treball de Lora pel «tractament respectuós a temes d'abast global com són les conseqüències d'una guerra, els drets fonamentals de les persones, sense pretendre despertar compassió de l'espectador, així com també per la seva qualitat en la realització i per la originalitat tècnica que, sense un guió previ, aconsegueix apropar-nos a una història senzilla amb el rerefons d'un conflicte global com és la situació dels sense sostre».  

ÀLBUM DE FOTOS DE LA CERIMÒNIA >>

El Festi.Dok és una iniciativa d'Imatges per la Solidaritat i compta amb el suport de la Coordinadora d0NG Solidàries, l'Ajuntament de Girona i el Diputació de Girona.