28/09/2021

Inscripcions obertes per a la campanya Bocins de Pau

Què significa la Pau per a cadascun de nosaltres? Té el mateix pes parlar de pau a Colòmbia que a Catalunya? La campanya Bocins de Pau del DENIP 2022 que impulsen la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona ja ha obert inscripcions. 

Amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau que se celebra cada 30 de gener, posem en marxa una nova proposta gironina i internacional per a què el 2022 comenci tot compartint petits bocins de pau entre les diverses escoles i centres juvenils participants. 

De moment, tenim confirmada la participació d'infants de zones rurals de Guatemala i el Marroc que compartiran la seva idea de pau, amb les escoles gironines. Està previst, però, que més escoles del Sud Global s'afegeixin a la proposta per a enriquir aquest intercanvi sobre la pau.  I és que la campanya 2022  Bocins de pau/pedacitos de paz, mostrarà a través de vídeos fets per la mateixa mainada, què vol dir i com es viu la pau a diferents llocs del planeta. Ja s'ha començat a contactar amb les entitats solidàries que treballen en països empobrits amb joves i infants, per tal que participin en aquest intercanvi, tal com ja es va fer l'any passat, amb una participació d'escoles i centres educatius del Marroc, Colòmbia, Guatemala, Tailàndia i Papua Nova Guinea, al 2021. 

Es demana que els vídeos que surtin de les escoles siguin curts. A nivell tècnic, poden ser tant senzills com filmar directament la mainada explicant què és la pau, o més elaborats, teatralitzats o fins i tot tipus curmetratge. La imaginació al poder! 

La dotzena edició del DENIP arrencarà el mes de desembre amb la formació en cultura de pau dels talleristes dels Insituts Vallvera de Salt i Montilivi de Girona, a càrrec del CeDRe de la Coordinadora. Durant el mes de gener, aquests talleristes faran les activitats per a la mainada de les escoles participants i finalment, es rebran i publicaran els vídeos que es facin a classe.

Per a inscripcions: educacio@solidaries.org (fins al mes de novembre)