23/06/2020

Intercanvi virtual entre professorat de Xauen i Girona

L' Associació ECCIT amb la col·laboració de la Federació d’Educació de CCOO a comarques gironines posa en marxa la novena edició de l’Intercanvi de mestres, professorat i educadors i educadores socials de Girona i Xauen. Adaptant-ho a la situació actual de pandèmia, l'edició serà ara virtual i incorpora forces novetats.

Malgrat les dificultats d’aquest intercanvi en temps del COVID 19, per a Èccit "és una eina important pels educadors i docents d'ambdues ciutats que serveix per obrir ponts de col·laboració i establir dinàmiques de formació i d’intercanvi de bones experiències educatives, així com per donar respostes compartides en aquest nou context." Des de l'associació consideren que en temps de COVID 19 "és més necessari que mai" i per això han ideat aquest nou intercanvi, ara telemàtic, centrat en treballar tres eixos fonamentals:  l'intercanvi d'experiències entre escoles de les dues ciutats, el foment de la formació dels docents de les zones rurals del Marroc davant les noves necessitats mitjançant la cooperació escolar, i finalment, la creació d’una xarxa activa de professors i educadors de Xauen que doni suport a l'alumnat afectat per la desigualtat educativa i social i la pobresa digital al món rural.

I com es farà? Doncs d'una banda amb tres seminaris virtuals, entre el 30 de juny i el mes de desembre, amb la participació, per primera vegada, de l'alumnat gironí i marroquí en aquest intercanvi, així com amb la creació d'una comissió per atendre les necessitats digitals de l'alumnat de les zones rurals. A més de tot això, es vol continuar amb la línia ja iniciada amb la contrapart Moubarate de formació continuada del professorat.

La primera sessió virtual d'aquest novè intercanvi serà el 30 de juny a les 19 hores de Catalunya (20h al Marroc) i compta amb places per a 50 docents (25 de Girona i 25 de Xauen). En aquesta sessió es farà un intercanvi sobre com s'ha treballat en temps de pandèmia a Catalunya i al Marroc. Al mes d'octubre es farà un segon seminari amb intercanvi d'experiències sobre com s'ha participat per preparar el nou curs, quines mesures s'han pres per garantir que la mainada tingui accés a l'educació en temps de pandèmia i el tercer seminari es farà el mes de desembre i girarà entorn la cooperació escolar. 

Per a inscripcions: https://forms.gle/WAs1vjoLTkQUpDfR9 i ifnformació: Yasser Saaudoune, 657317340