10/11/2011

«Interferències», una pel·lícula de ficció sobre la crisi

S'aixeca el teló. Es veu Antoni Brufau, president de Repsol; Trinidad Jiménez, ministra espanyola d'Afers Estrangers i Cooperació Internacional; Bent Svensson, director de la Unitat de Petroli, Gas i Mineria del Banc Mundial i Gabriel Mbega Obiang, ministre de Mines, Indústria i Energia de Guinea Equatorial.... S'abaixa el teló. Com es diu la pel·lícula?

 

Dues ONG catalanes estrenaran el divendres 18 de novembre, últim dia de campanya de les eleccions generals, una pel·lícula de ficció que reflecteix l'origen, les responsabilitats i les alternatives de la crisi global, i que al·ludeix personatges i empreses reals. El projecte és de l'Observatori del Deute en la Globalització i de la Fundació Quepo, que sensibilitza sobre participació ciutadana a través d'audiovisuals.

«Interferències» és la història de quatre joves que triomfen amb la seva companyia teatral per les transgressores posades en escena i el compromís social dels espectacles, però que s'acaben enfrontant entre ells mentre assagen una obra que els fa prendre consciència del poder de la societat de consum. Els actors barregen castellà i català i el film s'ha subtitulat de moment en castellà i anglès.

La pel·lícula és una tasca de més de dos anys, entre la investigació sobre la crisi i la realització, i el final previst per al film va canviar durant el rodatge, en coincidir amb el moviment 15M d'indignats amb la crisi.