10/06/2014

Ja es pot consultar el Fons Personal Documental de Quim Vallmajó

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà ha completat la digitalització del fons documental i fotogràfic que Joaquim Vallmajó havia lliurat en vida a familiars i amic. D'aquesta manera, es pot consultar físicament, però també en línia tot el material que fins ara estava dispers i s'ajudarà a conservar millor els documents. L'acció s’emmarca dins la campanya iniciada aquest 2014 per commemorar els 20 anys de la desaparició del navatenc durant el conflicte bèl·lic de Rwanda, i ha comptat amb l'impuls del Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, el suport del MUME i de l'Arxiu Comarcal.

Properament s’elaborarà una exposició itinerant amb aquest material que tracti, no tan sols del conflicte que encara segueix obert a l’Àfrica dels Grans Llacs, sinó també que expliqui un cas de justícia universal, així com la iniciativa de diàleg altament inclusiu iniciat l’any 2004 per la diàspora de persones exiliades, i especialment per membres de l’oposició.

En aquest Fons Personal Documental hi trobareu cartes i escrits que ofereixen una crònica acurada de l'estada de Joaquim Vallmajó a l'Àfrica, de les seves impressions i reflexions sobre el conflicte. Moltes d'aquestes cartes han servit com a proves documentals en la causa de justícia oberta a l’Audiència Nacional per investigar l'assassinat d'en Quim, la Flors Cirera i altres 7 ciutadans espanyols a Ruanda i la República Democràtica del Congo. En el fons també es poden consultar les nombroses imatges dels camps de refugiats ruandesos i l´exili que ell mateix retratà.

Podeu consultar-lo aquí: