19/07/2012

Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat

La crisi ha encès un fals debat sobre si cal prioritzar la solidaritat interna o l'exterior. Des de l'Àrea de Cooperació de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, s'ha engegat la campanya Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat per revindicar la cooperació com a «valor ètic i social imprescindible per a fer realitat a un món on tothom, a tot arreu, gaudeixi el que proclama l'article 22 de la Declaració Universal dels Drets Humans». És a dir, el dret a obtenir la satisfacció pels seus drets econòmics, socials i culturals, mitjançant l'esforç nacional i la cooperació internacional segons l'organització i els recursos de cada país.

La campanya Jo dono la cara per la cooperació i la solidaritat és una campanya de mobilització ciutana per reivindicar i visibilitzar aquest compromís personal i col·lectiu que compartim totes les persones que donem suport, participem o són beneficiàries en projectes de cooperació internnacional.

Pots participar a la campanya, adherint-te al manifest i fent-te una fotografia que servirà per fer una imatge col·lectiva del suport a la solidaritat.

La Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, ja s'hi ha adherit.