19/09/2016

Jornades sobre islamofòbia de gènere

L'Espai Antiracista de Salt-Girona i el col·lectiu Malapècora us proposen unes jornades sobre islamofòbia de gènere durant tres dijous consecutius, del 22 de setembre al 6 d'octubre.

Les  tres jornades es faran al Centre Cívic Santa Eugènia de Girona, a les 7 de la tarda, i amb aquest contingut i ponents:

*22/09 Islamofòbia de gènere: l'esquerra i la mirada colonial amb Brigitte Vasallo i Mireia Redondo.


*29/09 Teories feministes contra el racisme antimoro i la islamofòbia de gènere amb Natalia Andújar i Salma Amazan.

*06/10 Islamofòbia de gènere en primera persona. Experiències de discriminació i resistència amb Fatiha El Moulali i Fàtima Taleb. 

A partir de la crisi econòmica, a partir dels atemptats a Europa reivindicats per Daeix i a partir també de la crisi de les persones refugiades, que ha estat viscuda com una amenaça per alguns sectors de la població, una autèntica onada d’ultradreta xenòfoba s’s'ha anat escampant per Europa. Per a les entitats impulsores d'aquestes jornades, molt preocupant ha estat també veure «com arguments dels discursos racistes es filtraven en les discussions amb companys i companyes que es consideren de l'espai polític de l’esquerra.»

Aquestes jornades són una proposta per «escoltar, aprendre, debatre, qüestionar (pre)judicis i, si pot ser, arribar a algunes conclusions sobre un tema que serà crucial per als reptes que tindrem els temps que vénen.».