24/10/2011

Justícia i diàleg per poder conviure

El Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat i AEQUITAS organitzen el seminari «Justícia i diàleg per poder conviure», els dies 10,11, 17 i 18 de novembre a l'Institut Cendrassos de Figueres. Els alumnes de la UdG poden obtenir un crèdit universatari, si sumen 15 hores més d'activitats. L'objectiu del Seminari és oferir una primera aproximació als conflictes humans contemporanis, i en particular certesdinàmiques violentes, així com facilitar eines d'anàlisi de conflictes.

De forma complementària s'estudiarà diferents vies per a resoldre pacíficament els conflictes així com diferents visions sobre vies practicables de resolució pacífica de conflictes. Es plantegen importants qüestions sobre la impunitat de greus crims internacionals i les seves conseqüències sobre la població civil, l'ecosistema i la humanitat en el seu conjunt.

Aquest seminari ofereix, a través de quatre temes interconnectats, una visió introductòria als conflictes a l'Àfrica Central, a partir de la visió de Joaquim Vallmajó i el llegat que va deixar a l'associació GEES (membre de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs), una exposició de les diverses iniciatives de justícia a nivell nacional i internacional per a la defensa de les víctimes de conflictes violents i l'apoderament de les capacitats de la població civil per a construir pacíficament nous horitzons consensuats i compartits, com a model canvi social a partir del paradigma del diàleg i la no-violència activa contemporània (Diàleg IntraRwandès).