06/10/2011

L'ACCD acomiadarà la meitat de la plantilla

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) presentarà un expedient de regulació d'ocupació que afectarà 46 dels 93 treballadors de l'òrgan. La intenció, segons Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament, és tornar a tenir aproximadament els mateixos treballadors que el 2008.  A més dels acomiadaments, la direcció de l'ACCD preveu una reducció del 43% dels ingressos, una retallada avalada pel Parlament català després de l'aprovació dels pressupostos per a aquest curs.

Durant l'últim any, l'ACCD ha patit una severa tisorada pressupostària: ha passat de 130 milions d'euros previstos per a l'any 2010 en el pla director del 2007 -dels quals els pressupostos només van incloure 65- a 22 per a l'actual exercici.

"Tenir menys ingressos seria vàlid per justificar l'ERO si fos una empresa privada. Però es tracta d'una empresa pública, per la qual cosa la caiguda d'ingressos és a causa únicament de la decisió política de retallar el pressupost", afirma l'advocat del Col·lectiu Ronda, Jose Antonio González, representant de la plantilla de l'ACCD. González creu que aquesta mesura suposa un intent de desmantellar l'Agència i la tasca en cooperació i ajuda al desenvolupament.

Segons l'advocat, la retallada farà que moltes ONG catalanes hagin de "tancar" ja que l'ACCD és l'encarregada de subvencionar els projectes de moltes entitats humanitàries.