Des d'aquest mateix mes de desembre, l'Agenda Llatinoamericana diposa d'una nova eina per difondre les causes de la campanya i arribar a nous públics: el podcast.
La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana vol arribar a nous públics i a les noves generacions amb les gravacions descarregables a spotify La primera conversa és amb Maria Dolors Godoy i Rotllens, poeta, teòloga, activista i integrant de l’Agenda Llatinoamericana mundial.
Els podcasts tindran una durada màxima de 30 minuts per garantir un bon nombre de reproduccions. "La idea és arribar a fer 2 podcasts mensuals i generar també, contingut en vídeo més curt -càpsul.les de 30" o 1 minut- per a Tik Tok", diu Pablo Paz, el coordinador de la nova estratègia de comunicació a xarxes de l'Agenda. "Tot i que ens adrecem a un públic ampli de Catalunya i arreu, pensem en sumar les noves generacions i alhora, en fixar el llegat de persones que tenen una trajectòria al darrera i que han estat molt implicats en l'Agenda", remarca Paz que explica que la línia de podcasts està oberta a col·laboracions i a suggerències.
De moment, els podcasts només es poden consultar a l'spotify i s'estan difonent també a diversos grups de whatsapp i xarxes socials. "La idea, però, és crear un accés directe des del web" assegura Pablo Paz.
Per a Elizabeth Fuentes, tècnica de l'Agenda Llatinoamericana, la introducció dels podcasts "no ve a substituir res sinó que se suma als altres instruments de difusió que ja tenim". Segons Fuentes, "Ha estat una decisió de la junta de l'Agenda, la Permanent, connectant amb la idea de posar les noves tecnologies al servei de la comunicació i l'educació popular." Properament es gravarà un nou podcast, amb una entrevista a Josué Alemán, coordinador internacional de l’Agenda Llatinoamericana.