• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • L'Ajuntament de Girona aprova una moció contra el cop d'estat al Paraguai, a proposta de la Coordinadora

11/07/2012

L'Ajuntament de Girona aprova una moció contra el cop d'estat al Paraguai, a proposta de la Coordinadora

La Coordinadora d'ONG Solidàries va presentar aquest dilluns 9 de juliol, una proposta de moció contra el cop d'estat al Paraguai, al ple municipal de Girona. La moció va ser aprovada per unanimitat. En la seva intervenció, Lluís Puigdemont, representant de la Coordinadora en el ple de dilluns, va exposar els motius de la moció i el perquè de presentar-la al ple.

Era una proposta sorgida en el si del Consell Municipal de Cooperació Obert, celebrat el passat 25 de juny a l'Espai de Solidaritat. Amb la moció es volia posar de manifest, que el destituït Fernando Lugo, havia estat escollit democràticament pel poble del Paraguai i destituït per una comissió política. I que una moció com la presentada, refrendada pel consistori, és una defensa institucional dels principis i els valors democràtics, i per tant, un exercici de dignitat política.

En el debat posterior, el grup ICV-EUiA va proposar d'afegir-hi que es demanés al govern espanyol que retirés el seu ambaixador al Paraguai i que no reconegués el nou president. Aquesta proposta va ser secundada per la CUP. Per contra, tant el PP com CiU, s'hi van mostrar en desacord i demanaren que només es votés la proposta de la Coordinadora:

-Aprovar un moció gironina en contra del cop d'estat
-Fer-ne difusió al mitjans de comunicació gironins i d'abast català i estatal
-Fer arribar la proposta de sumar-s'hi al Parlament de Catalunya
-Fer arribar la proposta de sumar-s'hi a la resta de municipis de Catalunya a través del Fons Català.

Finalment, la proposta de la Coordinadora es va aprovar per unanimitat.