• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • L'Ajuntament de Girona mantindrà l'estratègia i el pressupost en matèria de Cooperació

21/09/2011

L'Ajuntament de Girona mantindrà l'estratègia i el pressupost en matèria de Cooperació

El passat dilluns es va celebrar el primer Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la ciutat de Girona amb la participació del nou alcalde, Carles Puigdemont.  Les entitats, preocupades per l'actual situació socioeconòmica, van manifestar el seu neguit, tot apuntant la necessitat de treballar de forma clara i contundent per la sensibilització de la ciutadania de Girona envers el Sud i de mantenir el compromís de la ciutat de seguir contribuint amb 1% dels ingressos totals del pressupost a la cooperació internacional.

 

En aquest sentit, l'Ajuntament es va comprometre a mantenir les línies estratègiques i perssupostàries així com el treball que s'està realitzant des de l'Oficina Municipal de Cooperació.

A la sessió, que va tenir lloc a l'Espai de Solidaritat, també van assistir el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, Amèlia Barbero (PSC-PM), Anna Pujolàs (CUP-PA) i Núria Terés (ICV-EIUA-E).

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació és un òrgan de participació ciutadana que està format per membres de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines i representants dels grups polítics municipals. Té com a objectiu principal facilitar, promoure i donar suport a les actuacions i els projectes relacionats directa o indirectament amb la solidaritat i la cooperació internacional, així com difondre aquests valors entre els ciutadans i ciutadanes de Girona.