16/05/2014

L'escola Anicet Pagès de Figueres s'agermana amb una escola del Senegal

Malgrat que les dues escoles tenen dues realitats completament diferents, l'escola altempordanesa i la de Thillé Boucabar, al Senegal, han decidit agermanar-se i acostar als alumnes altres realitats, altres maneres de viure i altres cultures. L'Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal és la impulsora d'aquest agermanament i actuarà com a enllaç entre ambdós centres. Aquest dimarts, 20 de maig, se celebrarà a Figueres l'acte d'agermanament entre les escoles.

La iniciativa neix de la coneixença entre Mamadou Faye, de l'Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal, i Pere Riera, treballador del Consorci del Transport Sanitari, una empresa que l'any passat va fer donació d'una ambulància al municipi senegalès. Riera que va viatjar al Senegal, va explicar l'experiència a un amic mestre a l'Anicet Pagès i d'aquí, van començar a rumiar una possible col·laboració.

El conveni entre ambdues escoles estableix una relació d'igualtat i reciprocitat i té com a objectiu prioritari, el foment de la solidaritat entre les escoles que es treballarà a partir de l'intercanvi d'experiències i vivències, implicant alumnat i professorat. També s'utilitzarà l'agermanament per prevenir possibles actituds racistes i educar l'alumnat en la tolerància. En aquest sentit, s'aprofitaran les noves tecnologies per millorar la comunicació Thillé Boucabar-Figueres.