30/03/2016

L’estat del racisme a Catalunya 2015

La setmana passada SOS Racisme va presentar les dades i les conclusions principals de l’informe L’estat del racisme a Catalunya. 2015“. En aquest document, l'entitat alerta que 4 de cada 10 persones que han patit discriminació racista, finalment decideixen no denunciar. Fet que provoca la invisibilització del racisme i la xenofòbia. El paper discriminador de les administracions, ja sigui amb polítiques racistes o no actuant per frenar alguns pràctiques irregulars (identificacions perfil ètnic, abusos de la policia…), provocaria la por i desconfiança que mou a la majoria d’aquestes persones a no denunciar.

Aquesta és una de les principals conclusions recollides a la 7a edició d’aquest informe, independent i únic a Catalunya, que s'elabora des de SOS Racisme amb un triple objectiu:

  1. Fer una denúncia pública de l’existència de situacions discriminatòries i de la presència del racisme al nostre país.
  2. Elaborar un material de sensibilització social que permeti a la ciutadania apropar‐se a la defensa de la igualtat de drets i oportunitats i a la lluita contra el racisme.
  3. Esdevenir una eina per les administracions catalanes que ajudi a planificar polítiques per lluitar contra la discriminació i el racisme a partir d’un diagnòstic.

 

El proper mes de maig l'entitat farà una edició especial de l'informe, en paper.

Informació extreta de www.sosracisme.org