06/06/2014

L'expresident del Fons Català imputat per desviar fons públics

L'expresident del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament entre els anys 2005 i 2011, el socialista Teo Romero, ha estat imputat per un presumpte ús irregular de fons públics durant la seva etapa al capdavant d'aquesta institució. Romero haurà de declarar per sobre les irregularitats en unes despeses realitzades durant aquesta estapa per valor de 50.000 euros, 36.000 dels quals han estat poc justificats.

Teo Romero, que s'ha apartat temporalment de la vicepresidència del Fons des del passat mes d'abril, ja va ser investigat el 2012 per l'Oficina Antifrau per aquest mateix cas, arran de la denúncia d'un dels treballadors del Fons però les investigacions havien quedat aturades fins ara.

En l'informe realitzat per l'Oficina Antifrau hi consten duplicitats en el cobrament de dietes i irregularitats en el pagament de l'IRPF. Romero ja havia arribat a retornar uns 13.000 euros al Fons. Ara el Fons s'ha personat com a acusació particular en contra seva, com ha fet públic en un comunicat.

El desembre de l'any passat, Romero va presentar una demanda de conciliació als jutjats de Barcelona per demanar al Fons que se li retornin 12.136 euros que assegura que se li deuen "des de fa dos anys".

L'equip del Fons Català també ha fet públic un comunicat en el què expressa el seu suport i la seva admiració cap al treballador que ha destapat el cas Romero.