18/06/2013

L'hora dels voltors

Tothom està patint les conseqüències de la crisi, ja sigui de manera directa o indirecta, i amb menor o major intensitat: retallades en els serveis públics, atur juvenil del 50%, pèrdua dels drets socials i laborals...Josep Manel Busqueta, economista del Seminari d'Economia Crítica Taifa presenta aquest dimecres, 19 de juny, el seu últim treball a la Casa de Cultura de Girona (19h): L'hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada (Ed. El Jonc, 2013).

De manera didàctica, Busqueta fa un recorregut per la història del capitalisme fins arribar a avui i fa un repàs a les polítiques que ens han dut fins a la crisi actual.

L’hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada vol posar el focus a analitzar les raons de la persistència de la depressió tant des d’un punt de vista global com a escala dels Països Catalans i mostrar com aquesta crisi s’està convertint en l’excusa perfecta per agenollar tota una societat als peus dels poderosos. Busqueta, a més, fa èmfasi en la necessitat de cercar alternatives a un sistema fracassat, profundament injust i insolidari, per part de totes aquelles persones que aspiren a viure en una societat de persones lliures i a no ser tractades com a mercaderies.

La presentació és dimecres 19 de juny, a partir de les 19h a la Casa de Cultura de Girona. Presenta el periodista Dani Chicano.