03/12/2020

La campanya de sensibilització DENIP 2021 en marxa

A partir d’avui dijous ja es pot consultar el web de la nova campanya de sensibilització “Reset Peace: connectant‐nos per la Pau!” que impulsen conjuntament la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau que se celebra cada 30 de gener. Una proposta internacional i en línia, pensada per poder dur‐la a terme, tot i la pandèmia.

En aquesta ocasió les escoles gironines participants “sortiran” de la ciutat per compartir valors, vivències i jocs amb noies i nois d’arreu del món. Mitjançant les entitats solidàries gironines que treballen en països empobrits, s’ha contactat amb infants i joves dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala i Nicaragua, amb grups escolars de Colòmbia, escoles rurals del Marroc, i amb mainada de centres educatius i d’acollida de Tailàndia i de Papua Nova Guinea.

Un cop hagin fet els tallers de cultura de pau, l’alumnat gironí intercanviarà amb l’alumnat d’aquests centres repartits pel Sud Global imatges, paraules i sons sobre diferents conceptes relatius a la noviolència, que els acostarà a altres maneres d’entendre la pau al món. En total seran més de 3.000 alumnes: 2021 de les escoles del Sud i més de 1200 dels centres educatius de Girona. Per primera vegada, tres centres oberts participaran a la campanya.

L’onzena edició del DENIP gironí arrenca aquest mes de desembre amb la formació en cultura de pau dels talleristes dels Insituts Vallvera de Salt i Montilivi de Girona, a càrrec del CeDRe de la Coordinadora. Durant el mes de gener, aquests talleristes faran les activitats per a la
mainada dels l’escola Àgora, el Col.legi de Vila‐roja, Maristes Girona, Dr. Masmitjà i el Col∙legi Bell‐lloc Infantil, com a pas previ a l’intercanvi internacional que es durà amb la resta d’escoles. Al finals de febrer, es publicarà un vídeo que recollirà els resultats de les activitats dutes a terme a tots els centres.

Podeu consultar quines són les escoles i les entitats solidàries participants, així com d’altra informació sobre la campanya a: www.denip.cat