• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, Premi Nobel de la Pau 2017

11/12/2017

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, Premi Nobel de la Pau 2017

Coinicidint amb el Dia dels Drets Humans, ahir diumenge 10 de desembre, es lliurava el Premi Nobel de la Pau que aquest any ha estat per a la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN). Es tracta d'una coalició internacional amb seu a Ginebra (Suïssa) formada per 330 entitats d'una vuitantenta de països, i entre les que hi trobem l'entitat FundiPau.

La delegació catalana ha estat formada per cinc persones de Barcelona i dues de Lloret de Mar, ja que l'entitat Plataforma per la Pau Lloret de Mar està molt vinculada a FundiPau i també hi ha posat el seu granet de sorra.

El Comitè Noruec del Nobel reconeix la tasca de sensibilització de la campanya sobre les terribles conseqüències humanitàries de qualsevol ús d’armes nuclears i pels seus esforços per assolir un tractat de prohibició. En els darrers deu anys, la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), de la qual FundiPau n'és membre, ha alertat sobre els greus perills que suposen les armes nuclears i ha fet campanya per a la seva prohibició global. Aquesta campanya va culminar amb l’aprovació, el passat 7 de juliol, del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears per part de les Nacions Unides. El 20 de setembre es va obrir el text a la signatura i ratificació dels estats.

 

 La campanya d'ICAN reuneix organitzacions humanitàries, mediambientals, de drets humans, de desenvolupament i en favor de la pau. Entre les personalitats que donen suport a la campanya destaquen el bisbe antiracista Desmond Tutu, el Dalai-lama o Yoko Ono.

Podcast d'El Suplement a Catalunya Ràdio, entrevistant al director de Fundipau, Jordi Armadans>>