• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La consellera d’Igualtat i Feminismes es reuneix amb la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’associació ÈCCIT

26/01/2023

La consellera d’Igualtat i Feminismes es reuneix amb la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’associació ÈCCIT

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s'ha reunit avui dijous, 26 de gener, amb representants de la Coordinadora d’ONG Solidàries a l’Espai de Solidaritat de Girona, i seguidament amb representants de l’Associació Èccit.  

La trobada ha permès donar conèixer la Coordinadora d’ONG Solidàries i la tasca que desenvolupa amb les entitats i ONG de tota la demarcació, tant a nivell d'empoderament de capacitats, com de coordinació de campanyes conjuntes de sensibilització o denúncia. Per la seva banda, des de la conselleria d'Igualtat, Tània Verge, ha exposat quines són les prioritats del departament per al 2023. Des de la Coordinadora, es valora molt positivament l'impuls que es vol donar als serveis de primera acollida i la feina que s'està fent en la configuració de la primera Llei Antiracista. 

La reunió s’emmarca en els objectius de la nova àrea d’Incidència Política de la Coordinadora, que vol teixir una relació més estreta amb la conselleria d'Igualtat, igual que fa només quinze dies es va fer una trobada amb la conselleria d'Acció Exterior. Per a la Coordinadora d'ONG Solidàries és molt important ampliar aliances amb altres àmbits de la Generalitat, donada la diversitat actual de les entitats que la conformen, moltes de les quals pertanyen a l'àmbit dels drets socials. 

En la reunió amb la Coordinadora d'aquest matí, també hi ha assistit Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials del departament d'Igualtat, i Amèlia Barbero, per part del secretariat de la Coordinadora d'ONG Solidàries. 

La consellera Tània Verge s’ha volgut reunir també amb l’associació Èccit  per conèixer de primera mà la tasca formativa en acollida d'aquesta entitat i escoltar propostes de millora d'aquesta experiència formativa. A banda de representants d'Èccit, a la reunió també hi ha assistit usuàries dels programes formatius en línia de primera acollida, que s'adrecen principalment a treballadores de la llar.