• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La Coordinadora d'ONG Solidàries alerta que s'han detectat recollides de roba fraudulentes

19/07/2005

La Coordinadora d'ONG Solidàries alerta que s'han detectat recollides de roba fraudulentes

La Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme anima a tothom a donar roba per a les persones necessitades, ja sigui dels països empobrits o bé de casa nostra.

Malgrat això, alertem que hem detectat darrerament algunes recollides fraudulentes a les comarques gironines, que amb el pretext -ben explicitat en la seva propaganda- de l'ajuda al tercer món estaven promogudes amb l'ànim d'un benefici particular i lucratiu.

Tota campanya de recollida de roba ha de venir signada per l'entitat que l'organitzi i ha de dir clarament la manera de contactar-hi per a poder informar-nos i saber què se n'ha fet del nostre donatiu. En aquest sentit, NO s'ha de fer donatius a qualsevol campanya de recollida en la que les dades de l'entitat que l'impulsa siguin dubtoses o inexistents.

Per contra, si la campanya compleix tots els requisits, animem a tothom a fer els donatius pertinents per tal que els persones necessitades puguin tenir una vida una mica més digna. Alhora, també demanem que els donatius siguin vertaderament això, donatius a consciència, ja que molt sovint la roba que es rep en aquests tipus de campanyes no se'n pot fer cap ús pel seu mal estat.