• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La Coordinadora d’ONG Solidàries celebra l’aprovació del Codi Ètic de Fira de Girona

22/12/2016

La Coordinadora d’ONG Solidàries celebra l’aprovació del Codi Ètic de Fira de Girona

La tasca de les entitats de la Coordinadora ha aconseguit que l'exèrcit quedi exclòs de tenir presència a Fira de Girona

Ahir dimecres 21 de desembre, el Patronat de Fira de Girona va aprovar per unanimitat el Codi Ètic que regularà la presència d’expositors en els esdeveniments firals que organitzi. Aquest Codi Ètic ha estat impulsat per les entitats de la Coordinadora membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació –un ens format per ONG i representants dels grups polítics municipals gironins- arran de la presència de l’exèrcit en el saló Expojove, ja que entenen que ensenyar passa per moltes coses, entre elles qüestionar la cultura de la violència i el militarisme. El codi, tanmateix, no només està pensat per fomentar la cultura de pau sinó també l’equitat de gènere, la transparència i la sostenibilitat mediambiental entre d’altres temes.

Des de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme es valora amb molta satisfacció l’aprovació d’aquest Codi Ètic pioner a l’Estat espanyol. Alhora es congratula per la feina duta a terme per les entitats de la Coordinadora que treballen el foment de la pau que els ha dut a aconseguir aquesta fita. També vol agrair el compromís adquirit pels grups municipals que, assumint que Girona és una ciutat de Pau i defensora dels Drets Humans, s’han fet seva la proposta i l’han defensat davant del Patronat de la Fira.