18/05/2017

La Coordinadora d'ONG Solidàries s'adhereix a la campanya Veniu Ja!

Malgrat les mobilitzacions, les campanyes i el suport d'una gran part de la ciutadania, el Govern espanyol està incumplint els seus compromisos i fins aquest mes de maig de 2017, tan sols ha acollit un 7,5% dels refugiats, dels 17.387 que hauria d'haver acollit.. Ens adherim, doncs, a aquesta nova campanya, Veniu Ja!,  que integra un centenar d'entitats, organitzacions i plataformes i que vol aconseguir que Espanya cumpleixi el seu compromís.

D'aquestes 17.387 persones que haurien d'haver arribat, 1.499 han de ser reassentades de Turquia, el Líban o Grècia abans del 20 de julio de 2017 i15.888 reubicades d'Itàlia o Grècia, abans del 26 de setembre de 2017.

Per a exigir que es respecti el Dret Internacional, els Drets Humans i els compromisos assumits. Una manera d'exigir-ho és mitjançant un comptador de temps amb compte enrere amb els dies, hores, minuts i segons que queden fins a la data final del 26 de setembre.

Totes les entitats, organitzacions i plataformes que es sumin a la iniciativa, comparteixen el comptador de temps com un element comú, i estan d'acord en exigir que es compleixi el compromís d'acollida del Govern Espanyol. Si us ho hi voleu adherir, ho podeu fer en aquest enllaç: adhesió>>