• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • La Coordinadora d'ONG Solidàries s'adhereix a les mobilitzacions per la justícia climàtica

24/09/2019

La Coordinadora d'ONG Solidàries s'adhereix a les mobilitzacions per la justícia climàtica

La Coordinadora d'ONG Solidàries s'adhereix a les mobilitzacions per la justícia climàtica que estan tenint lloc des de divendres passat i que s'allargaran fins a divendres vinent, 27 de setembre, amb la vaga mundial pel clima. Us animem a participar a la manifestació convocada divendres a les 6 de la tarda a la plaça del Vi de Girona i a les altres activitats programades (consulteu el cartell).

Divendres passat, vam donar suport a la instància per declarar l'estat d'emergència climàtica que va presentar Rebel·lió o extinció a l'Ajuntament de Girona. Una declaració que també va comptar amb el suport de l' Associació de Naturalistes de Girona, Fridays For Future Girona Aigua és Vida i Girona Acull.

En el parlament que va fer Jordi Planas en representació de la Coordinadora d'ONG Solidàries vam repassar algunes de lluites mediambientals que estan afectant de ple els països empobrits amb els quals treballen les nostres entitats i el nexe que tenim amb les entitats ecologistes a l'hora de lluitar per la justícia climàtica com a via indispensable per erradicar les desigualtats al món.

Les entitats socials i ambientalistes vam demanar que l'ajuntament comenci a treballar per fer-hi front.
 
 
 
DADES DE L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA. Font: Oxfam Intermón
 

Actualment, la meitat més pobre de la població mundial, aproximadament 3.600 milions de persones, tan sols genera al voltant del 10% de les emissions causants del canvi climàtic. Els països pobres estan carregant injustament amb les conseqüències del canvi climàtic causat pels països rics.

Només 100 empreses són responsables de les tres quartes parts de les emissions globals (71 per cent) i gasten milions pressionant contra l'acció climàtica.

Si no es realitzen mesures urgents per frenar el canvi climàtic, el nombre de pobres podria augmentar entre 35 i 122 milions per 2030. La desforestació i els incendis de l'Amazones tenen conseqüències sobre l'escalfament global, agreujant encara més els efectes actuals del canvi climàtic. Darrere d'aquests incendis hi ha interessos econòmics i una política que afavoreix la desforestació.

Els governs mundials han de reduir a la meitat les emissions globals en la pròxima dècada per evitar un augment catastròfic de les temperatures globals, això vol dir reduir les emissions 5 vegades més del que s'han compromès a fer en aquest moment, i han de duplicar la quantitat de diners disponibles per ajudar els països pobres per fer front al canvi climàtic.

 

INFORMACONS RELACIONADES:

Alerta climàtica: quins perills afronta la Catalunya de l’any 2040? Un dossier de Crític

RECURSOS CEDRE RELACIONATS:

Reduir, reutilitzar i reciclar

Sostenibilidad de la vida Aportaciones desde la Economía Solidaria, Feminista y Ecológica