15/09/2020

La Coordinadora i el CeDRe renoven la seva imatge gràfica

L'aniversari de la Coordinadora d'ONG Solidàries l'any passat va posar damunt la taula la necessitat d'actualitzar la imatge gràfica de l'entitat. Una posta a punt que, després d'uns quants mesos de treballar-hi, va acabar amb una proposta de canvi total, per part de la dissenyadora Marta Montenegro.

En el nou logotip de la Coordinadora, la lletra C pren més protagonisme per potenciar la vessant de la coordinació, del suport i enfortiment de les entitats, que li és pròpia. El nou disseny està molt inspirat en les pancartes que es veuen a qualsevol manifestació, que acostumen a lluir tipografies d'impacte, contundents, fetes a mà, per reforçar les denúncies que es fan a les protestes.

En aquest sentit, la dissenyadora es va fixar en la diversitat de causes que uneixen les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries i la coincidència en la manifestació i la protesta, com a primer pas indiscutible de l'acció de les ONG que busquen la transformació i la justícia social. Les línies d'expressió que incorpora el nou logotip de la Coordinadora representen la crida a l'acció, la denúncia, però també la missió de ser altaveu de les entitats solidàries de la demarcació.

Pel que fa al nou logotip del CeDRe, Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat, s'ha seguit la línia gràfica iniciada amb el logotip de la Coordinadora ja que és una de les potes bàsiques de la sensibilització que s'usen per a la formació de consciència crítica i transformació de la ciutadania, empenyent-la a ser més crítica i més participativa. El logotip del CeDRe inclou un "contenidor obert" -ja que s'hi pot agafar en préstec des de llibres, a pel·lícules, passant per exposicions i jocs cooperatius i de valors-,  que interactua amb la ciutadania, tal com expressen les línies d'expressió que també duu el logo de la Coordinadora.

Actualitat relacionada