06/03/2023

La riquesa de la diversitat

La segona edició dels ‘Reconeixements Azahara’ torna a posar valor les trajectòries de dones migrades a les comarques gironines, dues de les quals, Dialla Diarra i Ebelín Cuero, formen part de la Coordinadora.

L’Associació Azahara ha convocat la segona edició dels ‘Reconeixements Azahara: dones i diversitat’ amb l’objectiu de donar a conèixer històries de vida i projectes protagonitzades per dones d’origen migrades o filles de la immigració a les comarques gironines. Els guardons volen mostrar la riquesa humana i social que aporta la diversitat al territori i és, també, un reconeixement públic a sis trajectòries de vida inspiradores.

Els guardons (obra de l’artista rosinca Laia Segura) s'entregaran en un acte previst el proper 14 de març a les 18h a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona, en el marc de les celebracions del Dia Internacional de la Dona. (L'aforament de l’acte és limitat i cal reservar entrada a la pàgina web de l’associació: www.azahara.org) Es busca reconèixer dones que reuneixen els valors de solidaritat, compromís, transformació social, sostenibilitat i resiliència. Són dones de trajectòria migrant, que es caracteritzen per la seva capacitat de lideratge i compromís.  

Els Reconeixements Azahara volen servir com un nou element catalitzador del talent gironí i un element de reconeixement públic a les dones que estan innovant en la gestió de la diversitat, la igualtat i la inclusió. A més, es vol conscienciar i sensibilitzar sobre l'important paper de la dona immigrant i donar veu a bones pràctiques inspiradores.

QUI SÓN

Dialla Diarra, és una activista social pels drets de les dones, d’origen malià, amb una intensa trajectòria associativa a Banyoles. Mediadora comunitària i una de les referents més destacades en l’àmbit de l’acollida i la inclusió social. Actualment és presidenta de l’Associació Legki Yakaru.

Ebelín Cuero, és experta en recursos humans i anàlisi, d’origen colombià. Destaca pel seu esperit inclusiu i defensora dels drets de les dones a les comarques gironines. Activista social i dinamitzadora comunitària. Actualment és presidenta de l’Associació Sociocultural de Colombians per la integració a Girona (ASOCOLGI).

Kumba Sakoli, és politòloga, d’origen gambià, i Graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Girona. S’ha especialitzat en relacions internacionals, seguretat, desenvolupament i Unió Europea. Actualment és professora associada de la Universitat de Girona i tècnica de projectes pedagògics.

Mariam Boulahrouz, Llicenciada en Història, d’origen marroquí, i Doctora en Educació per la Universitat de Girona. És membre del grup de recerca Greca, vinculat a l´institut de Recerca educativa de la Universitat de Girona 

Zohra El Azzouzi, és activista social d’origen marroquí, referent comunitària per a les dones al barri de Vila-roja de Girona. Destaca pel seu compromís imparable, enèrgic i compromès pel desenvolupament i els drets de joves i dones a la ciutat.

 Asmaa Coucous Kahil, és emprenedora en l’àmbit sanitari, d’origen marroquí. Experta en podologia i fundadora del seu propi centre de podologia mèdica a Palafrugell.