23/04/2013

La Sobirania Alimentària centra la Diada de Cooperació Solidària

El Consell Escolar Municipal-Consell Municipal d'Educació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la ciutat de Girona organitzen la IX Diada de Cooperació Solidària. En aquesta edició, l'eix de treball per als centres educatius participants ha estat «Sobirania alimentària, l'alimentació no és un joc!». La celebració és aquest divendres 26 d'abril, al Teatre Municipal de Girona.

Les escoles participants han estat Escola Dr.Masmitjà, Escola Migdia, Escola Montessori i Escola Santa Eugènia. Un total de 160 nens i nenes que exposaran el que han treballat a les aules al llarg del curs. La majoria d'activitats són representacions teatrals,  cançons i danses. L'acte estarà amenitzat pel grup teatral La Troca i en finalitzar, hi haurà una xocolatada de comerç just a la Rambla de la Llibertat per concloure la Diada.

Al llarg del curs, els alumnes han treballat la sobirania alimentària com el dret de les persones a aliments saludables, de la seva cultura i amb el dret a poder decidir sobre les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten. Una producció d'aliments que ha de ser respectuosa amb el medi ambient i amb les persones.