17/05/2017

La vulneració dels Drets Humans a Hondures

El proper dilluns, 22 de maig, el periodista d'Internacional del Diari de Girona, Martín de Vidales, i Ismael Moreno Coto -més conegut com a Padre Melo, defensor dels drets humans i un dels principals líders de l’oposició d’Hondures-, conversaran a Girona sobre l'estat dels drets humans a Hondures. L'acte es fa a la Casa de Cultura a les 20h i estarà moderat pel també periodista, Pau Lanao.

El Padre Melo dirigeix també Radio Progreso, un dels pocs mitjans de comunicació crítics amb el govern, i és membre i líder de l’Equipo de Reflexión, Investigación y Comunicación (ERIC) de la Compañía de Jesús, un col.lectiu que té influència política en els moviments socials que s’oposen als megaprojectes miners, turístics i hidroelèctrics. En aquest sentit,  el jesuïta hondureny va ser amic íntim de Berta Cáceres, mediambientalista i activista indígena lenca, assassinada l'any passat per la seva oposició a un projecte hidroelèctric, i un clar exemple de les greus vulneracions dels Drets Humans de les quals es parlarà dilluns.

L'acte està coorganitzat per l'Asociación Social Cultural de Honduras en la Provincia de Girona, Càritas Diocesana de Girona, la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana Mundial, la Coordinadora d'ONG Solidàries, Justícia i Pau Girona, Plataforma GironaAcull, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona.