02/11/2011

Les Coordinadores de Lleida i Girona, encara més a prop

La Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines hem gaudit de dos dies de treball conjunt per compartir la tasca que fem i enfortir encara més les línies de col·laboració. La trobada va tenir lloc a Girona els dies 26 i 27 d'octubre, dos dies que han donat molts fruits, resumits a continuació.

 

EPD: transformació des de les aules
Des d'Educació pel Desenvolupament (EpD) i Sensibilització, la trobada ha permès acabar de donar forma a un projecte conjunt, els Jardins per la Pau. Una proposta que combina educació en valors i expressió artística dins el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP, el proper 30 de gener). També hem posat en comú la manera com entenem l'EpD, així com les diferents situacions que hem viscut durant el seu treball a les aules. L'Educació per al Desenvolupament és l'eina per impulsar un canvi en els valors i les actituds en les societats del Nord amb l'objectiu que desenvolupin capacitats per a transformar les estructures que perpetuen les injustícies socials, tant al Nord com al Sud.

La importància de l'acostament al territori
Hem compartit l'aposta decidida d'acostament al territori, tant per identificar nous agents de transformació com per donar suport a les entitats que ho necessitin. Treballem conjuntament Pau, Drets Humans i Cooperació com a elements indissolubles que aglutinen accions de naturalesa diversa que tenen com a objectiu comú la justícia social.

Comunicació local-global
Hem constatat que les dues Coordinadores tenim un enfocament comunicatiu diferenciat i complementari. Som altaveu del teixit associatiu i, alhora, canalitzadores d'un missatge transformador cap al conjunt de la població. L'aprofundiment en la tasca de compartir continguts ha estat un altre dels punts fonamentals d'aquestes jornades de treball conjunt.

Treball conjunt i denúncia davant les creixents injustícies socials
Evidenciem, amb preocupació, l'ofegament que està provocant l'incompliment de compromisos per part de les administracions. Seguirem treballant conjuntament perquè aquests compromisos, que venen a representar les engrunes del total dels pressupostos públics. Les dues coordinadores, davant aquest escenari, estem vivint un retorn als orígens de la nostra fundació, posant més èmfasi que mai en l'essència del treball conjunt i en totes les expressions de denúncia davant les creixents injustícies socials.

(Informació elaborada des de l'àrea de comunicació de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida)