12/05/2005

Les maniobres de l'OTAN a Sant Climent Sescebes, un atemptat contra la cultura de pau

Davant les maniobres militars de l'OTAN previstes aquesta primavera al territori català i, en concret, les que afecten la base militar Àlvarez de Castro a Sant Climent Sescebes, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i Alt Maresme vol mostrar el seu rebuig total a aquest desplegament innecessari, costós, i que malmet l'educació per la cultura de Pau.

Creiem que les inversions que s'estan duent a terme en infrastructures de comunicació i de tractament de dades a la base de Sant Climent Sescebes per aquestes maniobres, s'haurien de destinar a iniciatives que fomentin i consolidin la cultura de Pau, com ara el Castell per la Pau, al Castell de Sant Ferran de Figueres.

Segons els càlculs de l'ONU, per a un període de 5 anys (entre 1995 i 2000) calien entre 180 y 240.000 milions de dòlars per universalitzar l'assistència primària, immunitzar tots els nens contra les malalties més comunes, eradicar la desnutrició més greu, garantir l'aigua potable de manera generalitzada i reduir la mortalitat de nens menors de 5 anys en un 50%. Només fent una reducció mundial de les despeses militars d'un 3% anual, en el mateix període, s'haguessin aconseguit 460.000 milions de dòlars.

Les comarques gironines han demostrat amb escreix estar al costat de la Pau, amb manifestacions com les de ara fa dos anys contra la guerra d'Irac. I considerem que el desplegament previst a la localitat alt empordanesa, així com l'allotjament d'un miler de militars a Empúriabrava, atempta contra la tradició pacifista tant arrelada a les nostres comarques. És per això, que des de la Coordinadora d'ONG Solidàries ens mobilitzem contra aquest desplegament militar sense precedents a casa nostra.

Volem animar a tothom a venir a Sant Climent Sescebes per demostrar que la població escull majoritàriament el camí de la Pau.