18/10/2009

Les xifres de la pobresa

Amb motiu de la commemoració dels Dies de l'Alimentació i l'Eradicació de la Pobresa, els passats 16 i 17 d'octubre respectivament, diverses entitats ens han fet arribar informes i xifres que volem compartir amb vosaltres.

  • Per primera vegada en 40 anys, més de mil milions de persones passen fam al món (ONU)
  • En relació a l'any passat, hi ha 105 milions més de persones que passen fam. És a dir, una sisena part de la humanitat passa gana i molts d'ells estan en perill de mort imminent, tot i que la humanitat està produint un 10% més dels aliments necessaris per atendre a tota la població mundial (Mans Unides).
  • També ha augmentat el nombre de pobres: i ja són 1.500 milions de persones vivint en condicions de pobresa extrema. Gairebé 100 milions de persones més, que l'any passat. (Mans Unides)
  • Per reduir el nombre de persones que passen gana a la meitat, caldrien unes inversions en agricultura de 30.000 milions de dòlars anuals. L'any passat, es van dedicar 1,46 bilions de dòlars a adquirir armes. (Mans Unides)
  • 1.000 milions de persones viuen en assentaments precaris, cada minut una dona mor a conseqüència de complicacions derivades de l’embaràs, 1.300 milions no tenen accés a assistència mèdica bàsica, 2.500 milions no tenen accés a serveis sanitaris adequats i 20.000 nens i nenes moren cada dia com a conseqüència d’això (Amnistia Internacional)